2021-08-25 14:40:57• hírek • Bede Emőke

Ütemtervnek megfelelően haladnak a Sárközújlak–Avasújváros közötti útszakasz munkálatai

A 19-es jelzésű országút Sárközújlak és Avasújváros közötti szakaszának felújítási munkálatai a kivitelező által vállalt ütemtervnek megfelelően haladnak. Az első aszfaltréteget már a teljes útszakaszon leöntötték, a sárközi körforgalomtól Újváros bejáratáig pedig már a második réteg is a helyére került – tájékoztat szerdai közleményében a prefektusi hivatal.

Mint írják, az aszfaltozási munkálatok mellett két Muzsdaj közeli kanyarban is kiszélesítették a sávokat annak érdekében, hogy biztosabbá tegyék e szakaszokon az autós közlekedést. A kivitelező hatékony munkatempójának és a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően valószínűleg már 2021 októberében befejeződik a rég várt útfelújítás.






A szintén fontos szakasznak számító Szopor-Tasnád útvonallal kapcsolatban a prefektúra közölte, az útfelújítási munkálatok közbeszerzési eljárása már a finisben jár, a kivitelezés végére pedig itt is új aszfalt fogja borítani az erre előkészített úttestet.


Mindezekkel párhuzamosan pedig elindult a téli időszakban szétszórásra kerülő csúszásgátló anyag beszerzése is, melyet ez alkalommal is Szatmárnémetiben, Sárközújlakon, Avasfelsőfaluban, Nagykárolyban, Tasnádon és Alsószoporon fognak raktározni. Évente egyébként mintegy 5 ezer tonnányi ipari sóra van szükség a Szatmár megyei utakon zajló hó- és jégtelenítéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: